måndag 17 maj 2010

Glad och förväntansfull

Tiden går fort och innan man vet ordet av är det 5 juli! Det bara susar iväg. Det ska bli så roligt med en sommarutställning och nu får det målas så att jag blir färdig i tid. Vi är två som ställer ut på Brämhults Vårdcentral. Den andra konstnären heter Britt-Marie Fabic.
Till denna utställning skulle jag gärna vilja ha med lite textilt också, men ... jag får se om tiden räcker till.

Brämhults Vårdcentral ligger i Borås och de har satsat på konstutställningar för att förgylla väggarna för sina patienter. Fint tycker jag! Visst är det kul med en vårdcentral som vågar satsa på nya grepp. 

Tavlorna kommer att hänga där mellan 5 juli och 31 augusti. Tid för vernissage är ännu ej spikat och vernissagekort kommer, när det närmar sig.

lördag 8 maj 2010

Snart ska det målas akryl


Sakta men säkert är det dags att ladda upp för att ta fram dukarna och akrylfärgerna.
En dag förra sommaren målade Tilda och jag tillsammans. Det är inte så ofta vi gör det, vilket är synd tycker jag. Här har vi båda brett ut oss på golvet.

Den jättehärliga rosa akryltavlan med texten Love & Hope ska snart hängas upp här hemma, den har varit utlånad tills nu. Men nu ska hammaren fram. För storasysters del blir det inte så mycket målning, för på senare tid är det mest virkning som gäller för Tilda. Hon har drabbats av virkfeber. En ganska trevlig åkomma!


Det har virkats plånböcker, iPodfodral, armband och mycket annat. Här ser vi bakelser som Tilda virkat. Supersöta!
Titta gärna in på Tildas fina blogg också, där kan ni se mer av hennes virkalster och mycket, mycket annat.

Det är allt en duktig virkerska och bloggerska vi har!

onsdag 5 maj 2010

Kan detta vara något för utställningen tro?

Idag blev det klart med utställning och den äger rum nu i sommar.
Ska bli kul!
Det resulterar i extra energi och då får man passa på att måla. Så ikväll har det blivit stora pussmunnar och massor av färg. Får se om detta är något jag tar med på utställningen.

Min Sepia har tagit slut, så jag måste in till Wahlströms Konst och fylla på snart. Sepia är en brun färg, som jag tycker passar bra till alla andra glada färger jag använder. Färgen kan lugna ner bilden, men karaktären i färgen är ganska vild och den har ett härligt pigment.
Ja, det får bli påfyllning snart helt enkelt!

Och utställningen ...
... den pratar jag mer om en annan dag!