onsdag 31 augusti 2011

Vilsen i pannkakan

När man inte har målat på ett tag är det som min vän Charlotte säger "man hittar inte i bland färgerna". Precis så på pricken är det. Att måla är som med kondition – en färskvara. Och har man inte målat på ett tag, då får man börja om. Jag börjar om. Ett uppehåll på några månader räcker. Visst går det snabbare att komma in i det igen än om jag vore nybörjare, men jag är ringrostig helt enkelt. Jag tror säkert att någon därute av er som målar, kan känna igen sig och håller med mig.

Denna bild tog jag innan sommaren. Akvarellen längs ner till vänster hänger nu hemma hos en av mina kusiner i Danmark. Jag beskar den hårt och ramade in den i en vit ganska kraftig ram.
... och mattorna utanför de små husen, fick även de lite färg.

Go och gla´ onsdag!

söndag 28 augusti 2011

Opera Rose och Deep Turquoise. Hur låter det?

När jag målar akvarell använder jag mig ibland av Opera Rose. Den har en alldeles speciell karaktär. Perkfekt när man vill att det ska "sjunga till" lite i bilden, då är Opera Rose super. Den går nästan lite åt neonrosa.

Men nu provar jag alltså samma färg fast i akryl. Jag hoppas ju så klart på samma känsla, men det är ju verkligen inte någon självklarhet ...
Turkost är en annan favorit, men just denna har jag inte testat förut och jag är förväntansfull.

Deep Turquoise och Opera Rose – som poesi.
Uppspända dukar i flera olika storlekar och Arches akvarellpapper 300 grams, köpte jag också. Mycket var slut här hemma, så det var dags att botanisera i Borås på Wahlströms Konst.

Så nu är det dags att pyttsa upp färgen då ...

onsdag 24 augusti 2011

Små vaser gör stora förändringar

Små vaser med vad som finns i trädgården eller kanske med någon blomma som blivit hårt åtgången. Det gör susen! Just nu är det små kannor, äggkoppar och minivaser med små blommor lite här och där i vårt hem. Och det är lika med hemtrevnad i största format.
Så himla enkelt och effektfullt.

Glad onsdag på er!

tisdag 23 augusti 2011

Isabella – min nya vän!

Jag blev så förtjust när jag bläddrade i Isabella, så jag blev prenumerant. I sanningens namn ska jag säga, att man fick några fina GreenGate muggar också. Så det var inte fy skam!
Men tidningen är jättemysig och jag köpte både lösnummer och fick en i brevlådan. Så då fick jag en bra anledning att glädja en granne, genom att bort en tidning.
Färgglad, påhittig inredning ute och inne och lite trädgård, får en att känna sig lite lyxig mitt i vardagen.

Må väl!

lördag 20 augusti 2011

Favorit i repris

En fin vän till mig, gör fantastiska keramikalster. Med varsam hand skapar hon mönstrade, enfärgade, färgglada keramikalster. Stor variation, men ändå är stilen bara Charlottes. Själv är jag lycklig ägare av hennes äggkoppar, muggar, fat och skålar. Det är en fröjd att få duka med hennes keramik!
Något jag är helt galen i är fat. Och jag har ganska många nu. Inte bara Charlottes, utan i alla möjliga färger, former och mönster. Underbart är att duka fram maten på en massa olika färgglada fat. Hela dukningen blir som ett stilleben.
På denna bild är jag såklart mest nöjd med Charlottes prickiga/randiga fat! Och de andra på bilden kommer från Indiska och Ikea.

Ha en bra lördag!

torsdag 18 augusti 2011

Det närmar sig vernissage

Lördagen den 29 oktober ... och tiden bara går. Därför ska jag ta en veckas semester i september och bara måla på. Jag har ju kommit en bra bit på väg, men att få vara i måleriet med båda benen en hel vecka, det blir perfekt!
På mina tidigare utställningar har jag haft med övervägande akvareller. Denna gång blir det mer akryl, ca hälften av varje. Och hinner jag med lite textil också (såsom bordsdukar och saronger), vore ingen gladare än jag. Det är kul med variation, men jag får se vad jag hinner.

Ha en fin torsdag!