torsdag 27 oktober 2011

Gör en rosa insats - vinn tavlan "Big fan of Life"!

Akryltavla: Big fan of Life. 20x20 cm.
Tillsammans kan vi göra en insats – stöd Bröstcancerfondens forskning och arbete!
Köp en lott för 20 kr och gör samtidigt en god gärning, så kan du vinna min tavla "Big fan of Life", till ett värde av 850 kr. Alla pengarna går oavkortat till Bröstcancerfonden. Den 25 november drar jag och tjejerna i butiken den lyckliga vinnaren. Lotter finns att köpa under hela utställningsperioden i  butiken Hemma hos oss.

Välkomna och lycka till!

onsdag 19 oktober 2011

Välkomna på vernissage!

Lördagen den 29 oktober är det äntligen dags. Vernissage i den mysiga livsstilsbutiken "Hemma hos oss" i Sandared
Både jippie & hjälp känner jag! Man får ju alltid lite frossa innan utställning. Men det är ju så det ska vara.

En lång tids förberedelser, ibland hårslitande. Många kvällar i målargaraget, stereon på högsta. Dåliga och bra tankar, såsom jag kan inte, jag kan. Målat, övermålat, släcker ljuset och går upp. Skissat, kört fast och så plötsligt är bilden "min" = LYCKA! Texter har blivit tårar. Utan tårar inga texter.
Och allt det här är jag. Det känns som det är en spännande utställning där jag har tillåtit mig själv att prova nytt, med både akvarell, akryl och tusch och en del annat.

Butiken "Hemma hos oss" har så mycket fint. Dam, herr, barnkläder, accessoarer, möbler och inredning. Så varför inte ta en tur till Sandared, för att både shoppa och vara lite kulturell :)

Varmt välkommen!
Elisabeth

söndag 16 oktober 2011

Oj så det blev

Mycket färg blir det. Och ganska mycket verkar jag torka av på jeansen. Hade tagit av mig målarkläderna och slängt upp målarjeansen på arkitektskåpet och precis när jag skulle släcka ner och stänga igen för dagen, så föll ögonen på allt färgkludd. Och det var snyggt ju!


tisdag 11 oktober 2011

Total sommarabstinens

Längtar tillbaka. Kände bara att jag ville se alla dessa bilderna samlade. Bilderna från Hvidbjerg i somras. En veckas vistelse med tillbakablickar från när jag var liten. Somrarna var många, då jag och min familj var här. Och det var skönt att komma tillbaka.
Hvidbjerg ligger i Danmark på Jyllands östkust, utanför Fredericia, ca 10 mil från tyska gränsen. Det finns ett Hvidbjerg på östkusten också som säkerligen är bekant, men detta ligger alltså på västsidan.
Barnen och jag samlade stenar i massor. Och det gäller ju att vända på varenda en!


Vi bodde i en mysig liten sommarstuga, som jag mer än gärna skulle vilja äga. Total sommarstugekänsla. Vitmålade väggar, bedårande små vaser med trädgårdsblommor överallt, utsikt över Vejle Fjord så att man tappade andan och sist men inte minst, precis så där hemtrevligt som det bara kan bli när kusin m fästman välkomnade oss.

Åhh, hjälp vad jag längtar tillbaka!


fredag 7 oktober 2011

TGIF

Thank God it´s Friday. Verkligen!
Hjälp vilken trög vecka det har varit. Målarmässigt har det inte blivit mycket gjort. Det hade jag ju i och för sig tänkt mig. Det där med inspirationsboken, att det "bara" var att ta vid där jag avslutade min målarvecka ... gick inte som jag tänkt mig. Tidsoptimisten gjorde sig påmind.

Idag har jag varit och besökt butiken "Hemma hos oss" där jag ska ställa ut den 29 oktober. Vi pratade, planerade och surrade lite om vernissaget och hängningen. Jag ser verkligen fram emot detta. Det ska bli kul. Men ännu är inte sista penseldraget målat. Känner att jag har fortfarande lite idéer jag vill prova på där nere i garaget.

Men nu är det tack och lov fredag. Så lite rött i glaset får det allt lov att bli

Go fredag till er!


tisdag 4 oktober 2011

Charlotte Simons keramik – öppet på tisdagar i oktober

Under oktober månad, varje tisdag, öppnar Charlotte Simon upp sin mysiga keramikverkstad. Är det dags att köpa presenter till den omöjliga som redan har allt eller kanske piffa i hemmet med något ny fin keramik, då tycker jag absolut du ska bege dig till Byttorp i Borås.
Själv har jag Charlottes äggkoppar, stora härliga fat, småskålar, muggar och halsband i min ägo.
Jag säger bara – åk dit och bli inspirerad.

Ha en härlig tisdag!